Logo Logo Logo

Services

Voor verschillende soorten business conflicten bieden we gespecialiseerde zakelijke mediators, naar welke mediator bent u op zoek?

Wat is zakelijke mediation?

Legal mediation is een sterk gestructureerd proces, waarbij in alle vertrouwelijkheid de werkelijke belangen boven tafel worden gehaald. De zakelijke mediator is een onafhankelijke derde die actief ondersteunt om partijen zelf tot een duurzame oplossing te laten komen.

Bij zakelijke mediation is ten minste één 'zakelijke' partij betrokken. Deze vorm van conflictoplossing wordt ook aangeduid als business mediation of (in België) bemiddeling. Bij betrokkenheid van grote ondernemingen wordt ook van corporate mediation gesproken.

Schonewille & Schonewille werkt volgens de 360˚ legal mediation benadering. Hiermee bieden wij een totaaloplossing voor uw geschil of conflict. De verschillende facetten die een conflict kent komen bij de 360˚ benadering systematisch aan bod. De oplossing sluit hierdoor aan bij uw feitelijke situatie, de onderlinge relatie, de bedrijfscultuur én is juridisch getoetst. De best mogelijke regeling wordt haalbaar: in elk conflict zit de sleutel voor een mooie deal.

Welke zakelijke conflictoplossingen bieden we?

 • Zakelijke legal mediation en bemiddeling
 • Conflictanalyse en vertrouwelijk onderzoek
 • Onderhandelingsbegeleiding en deal mediation
 • Bindend advies

Wat is zakelijke mediation?

Bij zakelijke mediation is ten minste één 'zakelijke' partij betrokken. Deze vorm van conflictoplossing wordt ook aangeduid als business mediation of (in België) bemiddeling. Bij betrokkenheid van grote ondernemingen wordt ook van corporate mediation gesproken.

Het is een sterk gestructureerd proces, waarbij in alle vertrouwelijkheid de werkelijke belangen boven tafel worden gehaald. De zakelijke mediator is een onpartijdige derde die partijen actief ondersteunt om hen zelf tot een duurzame oplossing te laten komen op basis van hun wederzijdse belangen.

Wij werken volgens de 360˚ mediation benadering. Hiermee beogen wij een totaaloplossing te bieden voor uw geschil of conflict. De verschillende facetten die een conflict kent komen hierbij systematisch aan bod. De oplossing sluit hierdoor aan bij uw feitelijke situatie, de onderlinge relatie, de bedrijfscultuur én is juridisch getoetst. De best mogelijke regeling wordt hierdoor haalbaar: in elk conflict zit de sleutel voor een mooie deal.

Wat u van onze werkwijze kunt verwachten?

Wij geloven in forward thinking Dispute Resolution en stellen de menselijke behoefte centraal en niet de technische of juridische aspecten. Een conflict moet innovatief en op de best mogelijke manier opgelost worden.

U krijgt:

 • zo snel mogelijk een 360 ˚ oplossing
 • maatwerk waarbij de menselijke behoeften centraal staan
 • iemand de regie en reglfunctie op zich neemt
 • erkenning voor uw kant van de zaak en inzicht in de zichtwijze van de andere partij
 • risicobeheersing en zelf weer de controle over de situatie (eigen gezamenlijk gedragen oplossing, empowerment)
 • een praktisch haalbare en duurzame oplossing

Wat is conflictanalyse en vertrouwelijk onderzoek?

U kunt ons inschakelen voor een vertrouwelijke analyse van de kern van het conflict, onderzoek naar het perspectief van de verschillende betrokkenen en feitenonderzoek. Op basis daarvan krijgt u advies op maat over de beste aanpak voor een vervolgstap.

Wat is onderhandelingsbegeleiding of deal mediation?

Deal mediation is het inzetten van mediation voordat er sprake is van een geschil. Een deal mediator ondersteunt u en de wederpartij om efficiënt met elkaar te onderhandelen. De onderhandeling leidt dan tot een creatieve en duurzame overeenkomst.

Wat is bindend advies?

Soms lukt het niet om zelf tot overeenstemming te komen. U kunt dan een van onze ervaren professionals vragen een bindende beslissing voor alle betrokkenen te nemen. Bindend advies kan zowel in combinatie met een mediation als in een afzonderlijke procedure.

Is there a definition for a "families mediation service?"

In family mediation, an independent, professionally trained mediator assists you in negotiating post-separation arrangements for your children and your finances. Click Here To Find Out More